Om Helsingborgs Konst- & Antikmässa

Fakta om mässan

Helsingborgs Konst- & Antikmässa arrangeras på Helsingborg Arena. Anläggningen är en av Sveriges modernaste och nyaste arenor, mitt i centrala Helsingborg, med ett behagligt inomhusklimat. Det är en multiarena med ett elegant yttre utseende och en flexibel och spännande form inuti. Det centrala läget innebär att vi alltid är på hemmaplan, med gångavstånd till kommunikationer, hotell och restauranger.

Tradition och sommarnöje

Varje år arrangeras Helsingborgs Konst- & Antikmässa under vecka 30 – en tradition och ett uppskattat sommarnöje. 10 000-tals föremål med spännande historia tillsammans med erfarna och välkända antikexperter fyller Helsingborg Arena under fyra dagar. Sommaren 1962 arrangerades den allra första antikmässan i Helsingborg. Sedan dess har tiotusentals personer årligen besökt mässan och intresset är fortfarande stort. 

Kvalitet som gemensam nämnare

Hög kvalitet är gemensamt för de närmare 120 utställande handlarna. Här finns allt man kan önska sig av möbler, mattor, konst, skulptur, design, silver, keramik, smycken, glas och porslin – och allt är till salu. Våra handlare delar gärna med sig av sin kunskap och erfarenhet. Inspireras av alla berättelser bakom de vackra föremålen. Mässan är dessutom kvalitetssäkrad av vår kompetenta jury.

Utställare & samarbeten

I hall A finns Sveriges exklusiva handlare, SKAF. Medlemmarna tillhör Sveriges främsta experter inom sina respektive områden. Det som förenar dem är deras djupa kunskaper och inriktningen på kvalitativa föremål. Utställarna ger sina montrar härliga interiörer med möbler, ljuskronor, speglar, tavlor och fantastiskt porslin. Här finns även utställare från Danmark och FAK. I övriga hallar samlar FAK även flera av sina medlemmar tillsammans med fler utställare från både Sverige och Danmark. Här hittar man allt från böcker, frimärken, porslin, glas, mynt, kinesisk konst och all världens kuriosa till – inte minst – möbler.

Marknadsföring & upptagningsområde

Mässans primära upptagningsområde är Sverige med fokus på de södra delarna av landet. Vi använder oss av en väl avvägd mix av såväl tryckta som digitala medier. Fack- och dagspress blandas med radioreklam och kampanjer i sociala medier. Danmark är också en viktig marknad och insatser görs även här i såväl fack- som dagspress.

Vill du veta mer?
Kontakta oss gärna så berättar vi mer om mässan!

• A n n o 1 9 6 2 •

Fakta Helsingborgs Konst- & Antikmässa

• 27-30 juli 2023 Helsingborg Arena
• Buyer´s Day 26 juli, kl 11.00–15.30
• Vernissage 26 juli, kl 17.00–21.00
• Total mässyta ca 4 200 kvm fördelat på tre hallar
• Restaurang och caféer
• Arrangerades första gången 1962

Föregående bild
Nästa bild
Anne Schöldtz Bjrerregaard

Anne Schöldtz Bjerregaard

Projektledare
[email protected]
0732-36 90 72