Afternoon Tea

Antikviteter, snittar, scones och bakverk i en härlig kombination! Lördagen den 30 juli kl 14.00 arrangeras vårt klassiska Afternoon Tea på Helsingborgs Konst- & Antikmässa.  Samtidigt som du avnjuter allt det goda får du lyssna till korta föredrag av några av våra mest folkkära antikexperter. Temat för föredragen är såklart ”TE”. Årets moderator är Peder Lamm. Boka din plats nu!

Afternoon Tea

Medverkande antikexperter på
Afternoon Tea lördag 30 juli kl 14.00

Antikhandlaren Björn Gremner är specialiserad på antikt kinesiskt porslin. Här berättar han om kinesiska teserviser.

Sveriges främsta silverexpert Jan Ribbhagen berättar om tekannor i silver.

Carl-Olof Carlsson är antikhandlaren som fokuserar på antikviteter från de fyra klassiska epokerna; barock, rokoko, gustavianskt och empire. Här visar han ett klassiskt tebord från 1700-talet.

Antikhandlaren och allmogeexperten Charlotte Strömstedt visar en tekanna i tenn och berättar historien bakom.

Antik- och konsthandlaren Fredrik Knutsson talar om Wiven Nilsson och visar upp ett set med tekanna, sockerskål och gräddkanna.

Jenny von Platen är antikhandlare och specialiserad på modern form. Här berättar hon mer om en av hennes favoriter, Arthur Percy, och hans servis ”Grand”. En servis som visades på Stockholmsutställningen 1930.

Antikexperten, TV-personligheten och chefredaktören Peder Lamm har många strängar på sin lyra. När han inte föreläser eller värderar konst och antikviteter lever han livet på landet i en gammal prästgård med en härlig trädgård och ett gäng fantastiska katter. Peder Lamm är moderator och guidar er genom eftermiddagen under vårt Afternoon Tea.

OBS! Begränsat antal deltagare.

I priset ingår följande: tre sorters snittar, scones med smör, marmelad och cream cheese, fyra små bakverk och kakor, kaffe/te.

Pris för entré till mässan, föredrag samt Afternoon Tea är 525:-. Har du redan köpt entrébiljett till mässan eller blivit inbjuden av en utställare, kan du lösa biljett endast till Afternoon Tea för 395:-.

Placering/specialkost

• Är ni flera i sällskapet som köpt biljett till Afternoon Tea och önskar sitta tillsammans, maila oss på a.lindstrom@numeramassor.com.
• För specialkost maila oss på a.lindstrom@numeramassor.com.

Afternoon Tea kommer att serveras lördagen den 30 juli kl. 14.00 

Öppettider 2022

Onsdag 27 juli
17.00-21.00 (Vernissage)

Torsdag 28 juli
11.00-18.00

Fredag 29 juli
11.00-18.00

Lördag 30 juli
10.00-18.00
Afternoon Tea
kl 14.00
(separat biljett krävs)

Söndag 31 juli
10.00-16.00