Afternoon Tea

30 år med värderingar

Fem av Antikrundans populära experter Jan Ribbhagen, Charlotte Strömstedt, Claes Moser, Carolina Tüür och Bo Knutsson delar med sig av några upplevelser.

Sveriges främsta silverexpert Jan Ribbhagen berättar den osannolika historien om en 1500-talssked i silver som hittades gömd på en tak-balk i ett trångt vindsutrymme. Fyndplatsen visades sig vara sin vikt värd i guld som man säger, eftersom allt som ligger på marken tillhör staten.

Antikhandlaren och allmogeexperten Charlotte Strömstedt berättar den dråpliga historien om släktens fulaste lampa som illustrerar hur människor påverkas när man får lära känna historien om ett föremål och veta värdet som ligger högre än vad man trott. Helt plötsligt blir släktens fulaste lampa riktigt fin.

Konsthandlaren och den store måleriexperten Claes Moser delar med sig av den underbara känslan av att göra en stor upptäckt. Det handlar om Marie Kroyers fantastiska konstnärskap som givit nytt perspektiv på sekelskifteskonsten.

La Belle Epoque är smyckeexperten och gemmologen Carolina Tüürs favoritperiod. Med stor inlevelse berättar hon om kombinationen av vacker design, riktigt bra hantverk och en fantastisk obehandlad smaragd. Det var under den här tiden som man lärde sig bearbeta den ”nya” ädelmetallen platina vilket påverkade utformningen.

Antik- och konsthandlaren och mannen bakom Antikrundan Bo Knutsson delar med sig av stor förvåning och lyckorus när det visade sig att farmors vas var en unik graalvas av Vicke Lindstrand från 1937 som fick en värdering på flera hundra tusen. Vasen var en hushållerskas gåva för lång och trogen tjänst.

Den älskade tv-profilen, författaren och journalisten Jesper Aspegrenär moderator under Afternoon Tea. Jesper började som programledare på Barnjournalen, kom sedan till Sköna Söndag, hjälpte till att starta Antikrundan och var även mycket uppskattad i Aspegren Mitt i maten. Det är få personer som med sådan pondus underhåller och roar sin publik.

Observera! Det finns endast 40 platser tillgängliga.

I priset ingår följande: tre sorters snittar, scones med smör, marmelad och cream cheese, fyra små bakverk och kakor, kaffe/te.

Pris för entré till mässan, föredrag samt Afternoon Tea är 495:-.

Övrigt:

• Är ni flera i sällskapet som köpt biljett till Afternoon Tea och önskar sitta tillsammans, maila oss på a.lindstrom@numeramassor.com.
• För specialkost maila oss på a.lindstrom@numeramassor.com.

OBS! Vid köp av Afternoon Tea via Tickster kommer datumet 25-28 juli att visas på biljetten. Vi vill förtydliga att detta är datumet för hela arrangemanget och Afternoon Tea kommer att serveras lördagen den 27 juli kl. 14.00

Öppettider 2021

Onsdag 10 nov
17.00-21.00 (Vernissage)
Torsdag 11 nov
11.00-18.00
Fredag 12 nov
11.00-18.00

Lördag 13 nov
10.00-18.00
Söndag 14 nov
10.00-16.00