seminarieprogram2018-07-25T18:10:18+00:00

Seminarieprogrammet 2018 på Helsingborgs Konst- & Antikmässa

Vill du ha fördjupad kunskap bjuder vi på ett seminarieprogram med en rad namnkunniga experter. Dagligen delar våra föreläsare med sig av sin passion och sina erfarenheter. Lärorikt och fascinerande. Dessutom erbjuder vi guidade turer, där du har chans att möta ett flertal utställare som visar upp sina utvalda föremål.

Såväl seminarier som guidade turer är kostnadsfria för våra mässbesökare och kommer att presenteras på denna sidan löpande.

Förköp din biljett här!

Torsdagen den 26 juli

Michael Berglöf kåserar kring modeordet personlig inredning liksom han poängterar vikten av att våga ta ut svängarna. Vi får svar på hur man inreder med antikviteter för att skapa nya dimensioner, skapa trivsel liksom förmedla känslan av kvalitet.

Plats: Seminarielokalen, plan 2

Lars-Yngve Johansson, välkänd antikexpert, guidar dig runt på mässan och visar upp några favoritföremål och utvalda utställare.

Plats: Plats: Turen startar i huvudentrén

Charlotte Strömstedt berättar med stor inlevelse om Lyx och flärd på 1600-, 1700- och 1800-talen. Föremål som på ett eller annat sätt har setts som lyxvaror genom tiderna, allt från kabinettskåp till brännförgyllda föremål och exklusiva textilier, om funktion och estetiska kvaliteter.

Plats: Seminarielokalen, plan 2

Ordförande i FAK och antikhandlare Björn Litzén guidar dig runt mässans utställande FAK-medlemmar, som visar upp spännande, unika och utvalda favoritföremål.

Plats: Turen startar i huvudentrén

Fredagen den 27 juli

Fredrik Knutsson redogör för 1900-talets moderna klassiker som Wiwen Nilsson och Ingeborg Lundin med flera, liksom siar om framtiden och avslöjar varför han redan nu kan förutspå vad som kommer att bli vår tids antikviteter.

Plats: Seminarielokalen, plan 2

Ett antal utvalda föremål kommer att presenteras och värderas på vår scen av våra antikexperter under ledning av Jesper Aspegren. Vill du få ditt föremål värderat av våra experter? Förregistrera dig här på hemsidan.

Plats: Seminarielokalen, plan 2

Jan Ribbhagen är känd från Antikrundan och expert på silver och smycken, liksom ordförande för Sveriges Konst- & Antikhandlareförening, SKAF. Här berättar han om varför antika smycken aldrig upphör att fascinera honom och vilka karaktärsdrag de måste uppfylla för att rymmas under begreppet ”rysare”.

Plats: Seminarielokalen, plan 2

Jesper Aspegren guidar dig runt på mässan och visar upp sina utvalda favoriter.

Plats: Turen startar i huvudentrén

Lördagen den 28 juli

Claes Moser, gallerist och konsthistoriker och en av experterna i Antikrundan. Claes går på djupet och berättar om den talangfulla konstnären Marie Krøyer och den fantastiska återupptäckten av ett enastående konstnärskap.

Plats: Seminarielokalen, plan 2

Jesper Aspegren guidar dig runt på mässan och visar upp sina utvalda favoriter.

Plats: Turen startar i huvudentrén

Avnjut en klassisk Afternoon Tea komponerad av Restaurang Gastro, samtidigt som du lyssnar på namnkunniga experter. Här tas du med på en resa genom de olika stilepokerna på 80 min – från barocken till modernismen. Läs mer om Afternoon Tea här.

Plats: Restaurangen, plan 2

Söndagen den 29 juli

Möbler, mattor, lampor och stilikoner med fokus på det moderna visas upp hos våra handlare.

Plats: Turen startar i huvudentrén

Carolina Tüür och Victoria Astudillo, båda gemmologer och smyckeexperter på antikhandel Kurt Ribbhagen. Med mångårig och gedigen erfarenhet berättar Carolina och Victoria om En tidsresa genom juvelernas glittriga historia, de visar juveler och kungliga porträtt från renässansen fram till idag.

Plats: Seminarielokalen, plan 2

Björn Gremner, välkänd antikexpert, guidar dig runt på mässan och visar upp några favoritföremål och utvalda utställare.

Plats: Turen startar i huvudentrén

Johan W Hauffman, gallerist och konstexpert, driver tillsammans med sin far Mollbrinks Konsthandel – ett familjeföretag nu i tredje generationen. Här berättar han om verk som kretsar kring kärleken och den kvinnliga skönhetens gudinna, Venus – hur har hon avbildats genom historien? Konstnärer som Botticelli, Titzian, Velazques liksom Goya, Manet och Zorn kommer under lupp.

Plats: Seminarielokalen, plan 2

Öppettider & biljetter

Det enklaste och smidigaste sättet att lösa entréavgiften på är att köpa biljetten i förväg. Då sparar du dessutom både tid och pengar.

Utställare A-Ö

Här finns allt man kan önska sig av möbler, mattor, konst, skulptur, design, silver, smycken, glas och porslin. Allt är till salu.

Program

Seminarieprogrammet är kostnadsfritt för alla mässbesökare och ett mycket uppskattat inslag på mässan. Lyssna på experterna när de avslöjar sina bästa tips.